Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudsz ebben az egyenletben segíteni légyszi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A diszkrimináns-t kell vizsgálni (a megoldóképletben a gyökjel alatti mennyiséget):

D = `b^2-4ac` = `2^2-4*a*3` = `4-12a`

Ha kisebb, mint nulla, nincs valós gyök; ha egyenlő nullával, akkor egy gyök van; ha nagyobb mint nulla, akkor két valós gyök.

Ha `a=1/3`, akkor lesz a kifejezés nullával egyenlő, ekkor van 1 gyök.

Ha `a gt 1/3`, akkor nincs valós gyök.

Ha `a lt 1/3`, akkor két valós gyök.

Ha a = 0 , akkor is egy gyök van, mert akkor elsőfokú lesz az egyenlet.
0