Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szimpla 9.- ik es matek kérdés

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Ebből hogyan lett a második forma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Kiemeled u-t:

`u*(1/9+2+5-6)=4`

`u*(1/9+18/9+45/9-54/9)=4`

`u*((1+18+45-54)/9)=4`

`u*10/9 =4`

`u=4*9/10` = 3,6
Módosítva: 3 éve
1