Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolási feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
376
10 g magnéziumot 10 g klórral reagáltatunk. Marad-e felesleg? Ha igen, melyik anyagból és mennyi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`Mg` + `Cl_2` = `MgCl_2`

`A(Mg)` = 24,3 `g/(mol)`

`M_(Cl_2)` = 71 `g/(mol)`

10 g klór az `10/71` = 0,141 mol

10 g magnézium pedig `10/24.3` = 0,412 mol

A klór elfogy, marad 0,412-0,141 = 0,271 mol magnézium, ami `0.271*24.3` = 6,58 g.
1