Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számrendszerek 2.

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Írjuk át a 10-es számrendszerbeli
a, 11
b,101
c,143
d, 200 számokat a 2-es számrendszerbe!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{:(color(blue)(11_((10))), -: 2 = 5,"maradék",color(green)1),
(5, -: 2 = 2,"maradék",color(green)1),
(2, -: 2 = 1,"maradék",color(green)0),
(1, -: 2 = 0,"maradék",color(green)1):}uarr => color(green)(1011_((2)))`

`{:(color(blue)(101_((10))), -: 2 = 50,"maradék",color(green)1),
(50, -: 2 = 25,"maradék",color(green)0),
(25, -: 2 = 12,"maradék",color(green)1),
(12, -: 2 = 6,"maradék",color(green)0),
(6, -: 2 = 3,"maradék",color(green)0),
(3, -: 2 = 1,"maradék",color(green)1),
(1, -: 2 = 0,"maradék",color(green)1):}uarr => color(green)(1100101_((2)))`

`{:(color(blue)(143_((10))), -: 2 = 71,"maradék",color(green)1),
(71, -: 2 = 35,"maradék",color(green)1),
(35, -: 2 = 17,"maradék",color(green)1),
(17, -: 2 = 8,"maradék",color(green)1),
(8, -: 2 = 4,"maradék",color(green)0),
(4, -: 2 = 2,"maradék",color(green)0),
(2, -: 2 = 1,"maradék",color(green)0),
(1, -: 2 = 0,"maradék",color(green)1):}uarr => color(green)(10001111_((2)))`

`{:(color(blue)(200_((10))), -: 2 = 100,"maradék",color(green)0),
(100, -: 2 = 50,"maradék",color(green)0),
(50, -: 2 = 25,"maradék",color(green)0),
(25, -: 2 = 12,"maradék",color(green)1),
(12, -: 2 = 6,"maradék",color(green)0),
(6, -: 2 = 3,"maradék",color(green)0),
(3, -: 2 = 1,"maradék",color(green)1),
(1, -: 2 = 0,"maradék",color(green)1):}uarr => color(green)(11001000_((2)))`
Módosítva: 3 éve
0