Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Számoljuk ki az alábbi számok 10-es számrendszerbeli értékét!
a, 1001₂
b, 1010₂
c, 110101₂
d, 1010100₂
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`color(blue)(1001_((2))) = 1 * 2^3 + 0 * 2^2 + 0 * 2^1 + 1 * 2^0 = 1 * 8 + 0 * 4 + 0 * 2 + 1 * 1 = 8 + 0 + 0 + 1 = color(green)(9_((10)))`

`color(blue)(1010_((2))) = 1 * 2^3 + 0 * 2^2 + 1 * 2^1 + 0 * 2^0 = 1 * 8 + 0 * 4 + 1 * 2 + 0 * 1 = 8 + 0 + 2 + 1 = color(green)(10_((10)))`

`color(blue)(110101_((2))) = 1 * 2^5 + 1 * 2^4 + 0 * 2^3 + 1 * 2^2 + 0 * 2^1 + 1 * 2^0 = 1 * 32 + 1 * 16 + 0 * 8 + 1 * 4 + 0 * 2 + 1 * 1 = 32 + 16 + 0 + 4 + 0 + 1 = color(green)(53_((10)))`

`color(blue)(1010100_((2))) = 1 * 2^6 + 0 * 2^5 + 1 * 2^4 + 0 * 2^3 + 1 * 2^2 + 0 * 2^1 + 0 * 2^0 = 1 * 64 + 0 * 32 + 1 * 16 + 0 * 8 + 1 * 4 + 0 * 2 + 0 * 1 = 64 + 0 + 16 + 0 + 4 + 0 + 0 = color(green)(84_((10)))`
0