Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az eredmenye?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
524
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`0.5:(1.25+3/sqrt(16))`

Váltsunk át mindent közönséges tört alakba!
`0.5=1/2`.
`1.25=5/4`
`sqrt(16)=4`

Tehát most így állunk:
`1/2:(5/4+3/4)`

A zárójelben lévő összeadást könnyen el tudjuk végezni, már közös nevezőn vannak a törtek:
`5/4+3/4=8/4=2`

Tehát az `1/2`-et kell osztanunk `2`-vel, vagyis az eredmény `1/4=0.25`.
Módosítva: 8 éve
0