Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
716
Mekkora az egyenlítőn a Föld kerületi sebessége? A Föld sugara 6375 km. A periódusidő 24 óra.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
r = 6375 km → 6,375·10⁶m
T = 24h → 86400s
ω = 2π/T = 2·3,14/86400 → 7,27·10-⁵ 1/s
v = r·ω = 6,375·10⁶·7,27·10-⁵ → … m/s → ·3,6 → … km/h
0