Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Egy matematika versenyen 37 gyerek vesz reszt.A Pistinel kevesebb pontot elero gyerekek szama haromszor nagyobb mint a nala nagyobb pontot elero gyerekek szama.Hanyadik lett Pisti?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nagyobb pontot elérők: `x`

Kisebb pontot elérők: `36-x`

(azért 36, mert Pistit nem számoljuk bele)



`3x=36-x`

`4x=36`

`x=9`

Azaz Pisti 10. lett.
0