Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Mekkora a kúp térfogata ha alapkörének átmérője 13cm az alkotoja 24 cm hosszú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`d=13` `cm`

`r=(13)/2=6.5` `cm`

`a=24` `cm`


`T=r^2*pi`


`m=sqrt(a^2-r^2)`

`m=sqrt(24^2-6.5^2)=(sqrt(2135))/2` `cm`


`V=(T*m)/3`

`V=(6.5^2pi*(sqrt(2135))/2)/3≈1022.17` `cm^3`
0