Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeomatria

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Egy szabályos háromoldalú gúla alapél 3cm, oldal élei 7cm hosszúak. Mekkora a gúla felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=3` `cm`

`b=7` `cm`


`T_a=(a^2sqrt(3))/4`

`T_a=(9sqrt(3))/4` `cm^2`

Oldalak:

`T_b=(3*7)/2=10.5` `cm^2`

Palást:

`T_p=3T_b=31.5` `cm^2`


`A=T_a+T_p`

`A=(9sqrt(3))/4+31.5≈35.397` `cm^2`
0