Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Egy szabályos nyolcszög alapú egyenes hasáb alapéle 3,4 cm oldaléle 8,02 cm. Mekkora a felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_a=2(1+sqrt(2))a^2`

`T_a=2*(1+sqrt(2))*3.4^2≈55.82` `cm^2`


`T_p=8*3.4*8.02=218.144` `cm^2`


`A=2T_a+T_p`

`A=2*55.82+218.144=329.784` `cm^2`


`V=T_a*M`

`V=55.82*8.02≈447.68` `cm^3`
0