Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIA SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
696
Számítsd ki, mekkora tömegű bróm szükséges 360g propén brómaddíciójához! A 2es feladat a képen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(Br_2)` = 160 `g/(mol)`

`M_("propén")` = 42 `g/(mol)`

`CH_3-CH=CH_2` + `Br_2` `rightarrow` `CH_3-CHBr-CH_2Br`

360 g propén az `360/42` = 8,57 mol. Ehhez szükséges ugyanennyi mol bróm, ami `8.57*160` = `ul(color(red)("1371 g"))`.
0