Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1043
Anna öt napon át egy 200m hosszú futókörre jár futni.Az első nap öt kört fut,majd a második naptól kezdve minden nap egy körrel többet fut,mint az előző napon.Hány métert fut Anna összesen az öt nap alatt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez egy számtani sorozat.

`a_1=5`

`d=1`

`n=5`


`a_n=a_1+(n-1)*d`

`a_5=5+4=9`



`S_n=((a_1+a_n)*n)/2`

`S_5=((5+9)*5)/2=35`

Összesen 35 kört futott, ami

`35*200=7000` méter.
0

Köszönöm szépen.
0