Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok.

Főoldal » Középiskola » Matematika
2759
Egy számtani sorozat második tagja 17,harmadik tagja 21.Mekkora az első 150 tag összege.
Légyszi vezessétek le,hogy meg tudjam tanulni.
Nagyon köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`a_2=17`

`a_3=21`


`17+d=21`

`d=4`


`a_1=17-4=13`

`a_n=a_1+(n-1)*d`

`a_(150)=13+149*4=609`


`S_n=((a_1+a_n)*n)/2`

`S_(150)=((13+609)*150)/2=46650`
0

Köszönöm szépen.
0