Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Atom fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
354
A fizika dolgozatom megoldásában kérek segitséget. előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
1.
`n=m/M`

`N=n*N_A`

`N=m/M*N_A=2/(226)*6*10^(23)=5,309*10^(23)db`


2. Itt a munkatételt kell alkalmazni:

`SigmaW_1=SigmaW_2`

`e*U=1/2*m*v^2`

`U=(m*v^2)/(2*e)=104,375V`

3. Ugyanúgy a munkatételt kell használnunk:

`SigmaW_1=SigmaW_2`

`e*U=1/2*m*v^2`

`v=root()((2*e*U)/m)=3,66*10^(10)`

4.

`v=root()((8*R*T)/(pi*m_0))=88827,5m/s`

5.

`λ_max*T=2,896*10^(-3)`

`λ_max=(2,896*10^(-3))/T=1,072*10^(-6)m`

Most így ennyit tudtam megoldani! Remélem egy keveset tudtam segíteni.
Módosítva: 3 éve
0