Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1475
Egy számtani sorozat hatodik tagja 15,kilencedik tagja 0.Számítsa ki a sorozat első tagját.
Válaszát indokolja.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_6=15`

`a_9=0`


`a_9=a_6+3d`


`0=15+3d`

`3d=-15`

`d=-5`



`a_n=a_1+(n-1)*d`

`15=a_1+5*(-5)`

`15=a_1-25`

`a_1=40`
0