Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör sugara

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Számítsd ki a 27π cm² körcikk sugarát ha a körcikkhez tartozó középponti szög 120°.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T=27pi` `cm^2`

`alpha=120°`


`T=(r^2*alpha*pi)/(360)`

`27pi=(r^2*120*pi)/(360)`

`27pi=(r^2pi)/3`

`r^2pi=81pi`

`r^2=81`

`r=9` `cm`
Módosítva: 3 éve
0