Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Központi szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Számítsd ki az 5π cm² körcikkhez tartozó középponti szöget ha a kör sugara 6 cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T=5pi` `cm^2`

`r=6` `cm`


`T=(r^2*alpha*pi)/(360)`

`5pi=(6^2*alpha*pi)/(360)`

`5pi=(alphapi)/(10)`

`alphapi=50pi`

`alpha=50°`
0