Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések. Segítségül valaki el tudná magyarázni mérten értem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
297
3a+15b-8+15a+7-9b=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3a+15b-8+15a+7-9b -> Ezt az algebriai kifejezést úgy tudjuk egyszerűbb alakra hozni, hogy az egyneműeket összevonjuk (összeadjuk, kivonjuk). Két algebrai kifejezés akkor egynemű, ha mindkettőben ugyanazok az együtthatók (betűk) szerepelnek, ugyanazon a hatványkitevőn.
Ebben a kifejezésben egyneműek: 3a és 15a, 15b és -9b, -8 és 7
Tehát:
3a+15b-8+15a+7-9b = 3a+15a+15b-9b-8+7 = 18a+6b-1
0