Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
471
Alakítsd szorzattá a képletek segítségével a következő kifejezéseket:a) x²+2x+1, b) x²+4x+4, c) 25x²+10xy+y², d) 9x²+12x+4, e) 49x²+42x+9, f) 100x²+80x+16, g) x²-20xy+100y², h) 9x²-6x+1, i) 36x²-84x+49, j) 4x²-4xy+y², k) 64x²-80x+25, l) 144x²-72x+9, q) 5x²+2√5x+1, s) 3x²-6√3x+9. Kérlek segíljetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Megcsinálom, amint hazaértem.
1

Valaki küldje el oke? A megoldást
0

`a)`

`x^2+2x+1=(x+1)^2`

`b)`

`x^2+4x+4=(x+2)^2`

`c)`

`25x^2+10xy+y^2=(5x+y)^2`

`d)`

`9x^2+12x+4=(3x+2)^2`

`e)`

`49x^2+42x+9=(7x+3)^2`

`f)`

`100x^2+80x+16=(10x+4)^2`

`g)`

`x^2-20xy+100y^2=(x-10y)^2`

`h)`

`9x^2-6x+1=(3x-1)^2`

`i)`

`36x^2-84x+49=(6x-7)^2`

`j)`

`4x^2-4xy+y^2=(2x-y)^2`

`k)`

`64x^2-80x+25=(8x-5)^2`

`l)`

`144x^2-72x+9=(12x-3)^2`

`q)`

`5x^2+2sqrt(5)x+1=(sqrt(5)x+1)^2`

`s)`

`3x^2-6sqrt(3)x+9=3(x^2-2sqrt(3)x+3)=3(x-sqrt(3))^2`
1