Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terület, kerület

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
mekkora egy 26 cm sugarú kör 100°-os középponti szögéhez tartozó körszeletének a kerülete és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nagyon nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kerület:

A szelet két oldala a sugár:
2*26=52

+A kör kerületének egy része:

`K_(kör)=2*26*pi=52pi`

`52pi*(100)/(360)=(130pi)/9`

Összeadva

`(130pi)/9+52≈color(red)(97.38)` `cm`


Terület:

Az egész kör területe:

`T=26^2*pi=676pi` `cm^2`

A szelet területe:

`676pi*(100)/(360)≈color(red)(589.92)` `cm^2`
Módosítva: 3 éve
0