Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves

Főoldal » Általános iskola » Matematika
527
Egy négyzet alapú egyenes hasáb magassága háromszoros az alapélnek. A hasáb felszíne 283,5 dm2. Határozd meg a hasáb éleinek hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`A_("hasáb")=2*(a^2+4*a*3a)`

`A_("hasáb")=26a^2`

`sqrt((A_("hasáb"))/26)=a`

`sqrt((283,5)/26)=a`

`color(red)((9sqrt91)/26 \ cm)=a`


`m=color(red)(3*(9sqrt91)/26 \ cm)`
0