Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok.

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Légyszi segítsen aki érti a matekot.
Ha leírná,hogy kell csinálni és ha ezt a példát megoldaná nagyon megköszönném.
Egy számtani sorozat első eleme 8,differenciája -23.Mekkora a sorozat negyedik eleme.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_n=a_1+(n-1)*d`

`a_4=8+(4-1)*(-23)`

`a_4=color(red)(-61)`
0