Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika segítség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
408
Egy 62 m magas toronyból két követ dobunk le 1 másodperc különbséggel. A két kő egyszerre ér földet. Ha az első kő kezdősebessége 0, mekkora kezdősebességgel kell dobnunk a második követ?

Köszönöm előre is! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
s = `g/2*t^2` `rightarrow` `t=root()((2*s)/g)` = `root()((2*62)/10)` = 3,52 s alatt ért le az első kő.

A második kő 1 másodperccel kevesebbet zuhant, vagyis 2,52 s-ot.

`s=v_0*t+g/2*t^2`

`62=v_0*2.52+10/2*2.52^2`

`v_0=(62-5*2.52^2)/2.52` = 12 `m/s` volt a második kő kezdősebessége.
1