Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
366
Mennyi ideig eset szabadon az a kő, amit 72 km/h kezdősebességgel dobtunk le, és 144 km/h sebességgel ért földet? Milyen magasan álltunk?

Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0=72` `(km)/h` `=` `20` `m/s`

`v=144` `(km)/h` `=` `40` `m/s`

`a=10` `m/(s^2)`


`a=(v-v_0)/t`

`10=(40-20)/t`

`10t=20`

`t=2` `s`


`s=v_0t+(at^2)/2`

`s=20*2+(10*2^2)/2=60` `m`
1