Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megoldaná ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
637
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az elsőt levezetem részletesen, szerintem ennek alapján a többi is menni fog.

a)
`(3x+6):8-7=2`

Adjunk hozzá mindkét oldalhoz 7-et:
`(3x+6):8=9`

Szorozzuk be mindkét oldalt 8-cal:
`3x+6=72`

Vonjunk ki mindkét oldalból 6-ot:
`3x=66`

Osszuk le mindkét oldalt 3-mal:
`x=22`

A többit is teljesen ugyanígy kell megcsinálni. Ellenőrzésképp leírom az eredményeket:

b) -2
c) 4,5
d) -36,7
-1