Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Többtagú kifejezések szorzata

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
Segítség!!! Valaki tudd segíteni ebben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) (a+1)(a+2)=a²+2a+a+2=a²+3a+2
b) (a-2)(a+3)=a²+3a-2a-6=a²+-6
c) (2a+1)(a+1)=2a²+2a+a+1=2a²+3a+1
d) (2a-1)(a-1)=2a²-2a-a+1=2a²-3a+1
e) (2a-1)(2a+1)=4a²+2a-2a-1=4a²-1
f) (a+b)(a+2)=a²+2a+ab+2b
g) (a+2b)(a+2b)=(a+2b)²=a²+4ab+4b²
h) (2a-5b)(5a-2b)=10a²-4ab-25ab+10b²=10a²-29ab+10a²
i) (a+b)(3a-2b)=3a²-2ab+3ab-2b²=3a²+ab-2b²
j) (a²b-ab²)(a-1)=a3b-a²b-a²b²+ab²
1