Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
1138-as feladat kellene. Előre is nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, `x^2-2x-3` = `(x-1)^2-1-3` = `(x-1)^2-4`

b, `a^2+4a+6` = `(a+2)^2-4+6` = `(a+2)^2+2`

c, `a^2+6a+1` = `(a+3)^2-9+1` = `(a+3)^2-8`

d, `x^2-8x+20` = `(x-4)^2-16+20` = `(x-4)^2+4`

e, `a^2-10a+2` = `(a-5)^2-25+2` = `(a-5)^2-23`

f, `x^2+12x+50` = `(x+6)^2-36+50` = `(x+6)^2+14`

g, `x^2+14x+31` = `(x+7)^2-49+31` = `(x+7)^2-18`

h, `2x^2-16x+26` = `2(x-4)^2-32+26` = `2(x-4)^2-6`

i, `-x^2-6x+3` = `-(x+3)^2+36+3` = `-(x+3)^2+39`

j, `-x^2+12x+1` = `-(x-6)^2+36+1` = `-(x-6)^2+37`

k, `3x^2+12x+2` = `3(x^2+4x)+2` = `3(x+2)^2-3*4+2` = `3(x+2)^2-10`

l, `-5x^2-20x-7` = `-5(x^2+4x)-7` = `-5(x+2)^2+5*4-7` = `-5(x+2)^2+13`
1