Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
Egy pulóverért és egy nadrágért összesen 17 100 Ft-ot fizettem. A pulóver feleannyiba került, mint a nadrág. Mennyi volna a visszajáró, ha egy 20 000 Ft-osból vásárolnék egy ugyanilyen nadrágot?
A 5700
B 11400
C 8600
D 14300
E 11450
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a pulóver ára `x` Ft, a nadrágé ("A pulóver feleannyiba került, mint a nadrág") `2x` Ft.
`x+2x=17100`
`3x=17100`
`x=5700` Ft
Azaz a pulóver `5700` Ft, ebből adódóan a nadrág `5700*2=11400` Ft.
Ha `20000` Ft-osból vásárolnánk, akkor `20000-11400=8600` Ft járna vissza.
0