Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
368
Számítsátok ki mekkora a gravitációs gyorsulás értéke a holdon.
M Hold=7,34×10²²
R Hold=1738 km
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
∑F=ma

-GmM/r²=ma

Leegyszerüsítünk kicsi m-mel

-GM/r²=a

a=1,62m/s²
0