Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hf

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
19kg 80%os só oldatbol mennyi vizet párologtatunk el hogy 90%os oldatot kapjunk
Tábla:
(Oldat) (mennyiség) (tömény anyag)
1

2

1+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. oldat:
tömeg: 19 kg
töménység: 80%
tömény anyag: 19*0.8=15.2 kg

II. oldat
tömeg: 19-x kg
töménység: 90%
tömény anyag:

`0.9(19-x)=15.2`

`17.1-0.9x=15.2`

`0.9x=1.9`

`x=19/9=2.dot(1)` `kg`
0