Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
348
18kg nyi 82% so oldathoz mennyi vizet öntsünk ha 10 %-a oldatot szeretnénk kapni
Tâbla:
(Oldat) ( mennyiség) (tömêny anyag)
1


2


1+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. oldat:
tömeg: 18 kg
töménység: 82%
tömény anyag: 18*0.82=14.76 kg

II. oldat (víz):
tömeg: x
töménység: 0
tömény anyag: 0

III. oldat:
tömeg: 18+x
töménység: 10%
tömény anyag:

`0.1(x+18)=14.76`

`0.1x+1.8=14.76`

`0.1x=12.96`

`x=129.6` `kg`
0