Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
348
Adopt 12kg 82%os so oldatának hány %os 18kg nyi oldatot keverjünk ,ha 85,45 százados oldatot szeretnénk kapni
Tábla:
( oldat) (mennyiség) (tömény anyag)

1.


2.


1+2

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. oldat:
tömeg: 12 kg
töménység: 82%
tömény anyag: 12*0.82=9.84 kg

II. oldat:
tömeg: 18 kg
töménység: x
tömény anyag: 0.01x*18=0.18x

III. oldat:
tömeg: 12+18=30 kg
töménység: 85.45%
tömény anyag:

`9.84+0.18x=30*0.8545`

`0.18x=15.795`

`x=87.75%`
0