Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10. egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
736
√(2x+1)+1=x
Valaki lépesekbe leírná gyorsan pls? :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
 2x+1 +1=x /négyzetre emeljük
2x+1+1²=x² /0-ra rendezzük
x²-2x-2=0
Másodfokú megoldóképlet:
2+-√(4+4*1*2)/2
2+-√12/2
x1,2=1+ 12 ;1-√12
1