Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban segítséget szeretnék kérni. KÖSZÖNÖM!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1439
Összekeverünk V¹=2 liter vizet és V² = 1,5 liter alkoholt. Számítsd ki a keverék:
a)térfogatát b)tömegét c)sűrűségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nagyon szépen köszönöm!
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`V=1,5 \ "liter" + 2 \ "liter"=3,5 \ "liter"=color(red)(3.500 \ cm^3)`

b.)

`2 \ "liter"=2 \ kg=2.000 \ g`

Az etanol tömege: `0,789 \ g/(cm^3)`

Tehát 1,5 liter etanol tömege: `1.500*0,789=1.183,5 \ g`

A teljes keverék tömege tehát: `2.000+1.183,5=color(red)(3.183,5 g)`


c.)
`rho=m/V=(3.183,5 \ g)/(3.500 \ cm^3)=0,91 \ g/(cm^3)=color(red)(910 \ (kg)/(m^3))`
0