Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Ebben tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Meg még ebben.
0

1. kép

Hány félét lehet csinálni?

Az első helyre hármat lehet berakni, mert a nullát nem lehet.

A másodikra szintén hármat, mert egyet már felhasználtunk.

És a harmadik helyre pedig már csak kettőt, azaz:

`3*3*2=18`

A számok:

405
406
450
460
456
465
504
506
540
560
546
564
604
605
640
650
645
654

Ez tényleg 18 darab.

a)

Azok oszthatók öttel, amik nullára vagy ötre végződnek:

405
450
460
465
540
560
605
640
645
650

Ez 10 darab.

Egy szám, akkor osztható négyel, ha az utolsó két számjegyéből álló szám osztható néggyel:

460
456
504
540
560
564
604
640


Ez 8 darab.

c)

Ezt gondolom be tudod írni.

d)

A 20-szal osztható számok.
1

Második:

`40=2^3*5`
`125=5^3`
`90=2*3^2*5`


`(40; 125)=5`

`[40; 125]=2^3*5^3=1000`

`184=2^3*23`
`330=2*3*5*11`

`(184; 330)=2`

`[125; 90; 330]=2*3^2*5^3*11=24750`
1