Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat ASA

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
Sziasztok. Valaki segitene ezeket megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Elnézést, ezt a feladatot kihagytam.
0

1)
100 ASA = 21 DIN, mert:
`1+10*log 100=1+10*2=21`

27 DIN = 398 ASA, mert:
`27=1+10*log S_(ASA)`
`2.6=log S_(ASA)`
`S_(ASA)=10^2.6~~398.1`

2)
Óránként háromszorozódik, tehát egy óra múlva háromszor annyi lesz, két óra múlva kilencszer annyi, `x` óra múlva `3^x`-szer annyi. Tehát ha `x`-et órában mérjük, akkor `B(x)=300*3^x=100*3^(x+1)`.
5 óra 45 perc múlva `B(5.75)=100*3^6.75~~166176` baktérium lesz.

3)
Ez ugyanolyan, mint az első feladat:
`10*log((8.2*10^(-7))/(10^(-12)))=10*log(8.2*10^5)=10*(5+log(8.2))~~59.1 dB`

`48=10*log(I/(10^(-12)))`
`4.8=log(I/(10^(-12)))`
`4.8=log(I*10^(12))`
`4.8=log(I)+12`
`-7.2=log(I)`
`I=10^(-7.2)~~6.31*10^(-8) W/m^2=63.1 (nW)/m^2`
0