Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
Két természetes szám összege 785 az egyik 123-mal nagyobb mint a másik hatarozd meg ezeket a szamokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`x+y=785`

`y=x+123`

Visszahelyettesítve:

`x+x+123=785`

`2x+123=785`

`2x=662`

`x=331`

`y=331+123=454`

Ell:

`331+454=785`
`785=785`

Ez a két szám a `331` és a `454`.
Módosítva: 3 éve
1

`x+y=785`

`y=x+123`

`2*x+123=785`

`x=(785-123)/2=331`

`y=331+123=454`

ellenőrzés:

`331+454=785`

`785=785`
0