Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a két fa távolsága?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
370
Két egyenes fa magassága 20 méter illetve 16m .A két fa csúcsa egymástól 5 méter távolságra van.Mekkora a két fa távolsága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az előzőhöz hasonlóan:

átfogó: 5 méter

egyik befogó: 20-16=4

másik: x

Pitagorasz-tétel:

`5^2=4^2+x^2`

`x=sqrt(5^2-4^2)=3`

A két fa távolsága 3 méter.
1