Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Adott 12 kg 80%-os sóoldat. Hány %-os 67,18 kg oldatot keverjünk, ha 85,41%-os oldatot szeretnénk kapni?
Lehetőleg lépésről lépésre, köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
I. oldat

tömeg: 12 kg
töménység: 80%
tömény anyag: 12*0.8=9.6

II. oldat

tömeg: 67.18 kg
töménység: x
tömény anyag: 0.01x*67.18=0.6718x

III. oldat

tömeg: 12+67.18=79.18
töménység: 85.41%
tömény anyag:

`79.18*0.8541=9.6+0.6718x`

`0.6718x=58.027638`

`x≈86.38%`
0