Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen távolságra van a két fa

Főoldal » Általános iskola » Matematika
519
Két egymástól 8 méterre lévő egyenes fa magassága 12 méter, illetve 18m. Milyen távolságra van a két fa csúcsa egymástól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz-tétellel kell megoldani:

Az egyik átfogó: 8 méter

A másik: 12-18=6 méter

Az átfogó meg legyen `x`


`x^2=8^2+6^2`

`x=sqrt(8^2+6^2)=10`

Az 10 méter a csúcsok távolsága.
1