Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_5(x+1)+log_5(x-1)=log_5 8+log_5(x-2)`

`log_5((x+1)*(x-1))=log_5 8*(x-2)`

`log_5 x^2-1=log_5 8x-16`

`5^(log_5(x^2-1))=5^(log_5(8x-16)`

`x^2-1=8x-16`

`x^2-8x+15=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(8+-sqrt((-8)^2-4*1*15))/(2*1)={(x_1=3) , (x_2 =5):}`
0