Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a matematika háziban.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
331
Levezetéssel kérném, köszi előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, sos, egyenletek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A lány életkorát elnevezzük x-nek. Vagyis, ha a lány x, akkor anya 3*x a nagyi meg 3*2*x.
Az egyenlet felírva: 3*2*x+3*x+x+10=150
10*x=140
x=14
Vagyis a lány 14 éves, anya 42 éves, nagyi 82 éves
Azt, hogy nagyi mennyi idős volt amikor az unokája megszületett így kapjuk meg: 84-14=70
Vagyis 70 éves volt a nagyi
1

4 éve Most 5 év múlva
Ráhel x x+4 x+9
Ábel 6*x 6*x+4 1,5(x+9)
x=1
Vagyis Ráhel most 5 éves, Ábel 10
1