Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Mekkora a felszíne egy 15,45 cm 3 térfogatú gömbnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=(4R^3pi)/3`

`(4R^3pi)/3=15.45`

`4R^3pi=46.35`

`R^3pi=11.5875`

`R^3=(11.5875)/pi`

`R=root(3)((11.5875)/pi)≈1.545` `cm`


`A=4R^2pi`

`A=4*1.545^2*pi≈30` `cm^2`
1