Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Egyenes körkúp magassága 12 cm, térfogata 3 liter. Mekkora a kúp felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=3` `dm^3` `=` `3000` `cm^3`

`V=(r^2*pi*m)/3`

`(r^2*pi*12)/3=3000`

`r^2*pi*12=9000`

`r^2pi=750`.

`r^2=(750)/pi`

`r=sqrt((750)/pi)` `cm`


`a=sqrt(m^2+r^2)`

`a=sqrt(12^2+(sqrt((750)/pi))^2)=sqrt(144+(750)/pi)` `cm`



`A=r^2pi+rpia`

`A=(sqrt((750)/pi))^2*pi+sqrt((750)/pi)*pi*sqrt(144+(750)/pi)`

`A≈1699.63` `cm^2`
Módosítva: 3 éve
1