Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Mekkora a gúla felszíne és térfogata, ha alaplapja 15 cm oldalú négyzet,
magassága 13 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A_("gúla")=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4+(n*a*m_a)/2=(4*15^2*cot \ (180°)/4)/4+(4*15*sqrt(13^2+7,5^2))/2=color(red)(625,25 \ cm^2)`

`V_("gúla")=((n*a^2*cot \ (180°)/n)/4*m)/3=((4*15^2*cot \ (180°)/4)/4*13)/3=color(red)(975 \ cm^3)`
1