Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Egy 6 cm oldalú négyzetet megforgatunk egyik oldala mentén. Mekkora az így
kapott henger felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az így kapott henger:
`r=6` `cm`
`m=6` `cm`


`A=2r^2pi+2rpim`

`A=2*6^2*pi+2*6*pi*6=144pi≈452.39` `cm^2`


`V=r^2pim`

`V=6^2*pi*6=216pi≈678.58` `cm^3`
1