Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK - Mértani sorozat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1359
Egy mértani sorozat hányadosa 2, első hat tagjának összege 94,5. Számítsa ki a sorozat első tagját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`q=2`

`S_6=94.5`


`S_n=a_1*(q^n-1)/(q-1)`

`94.5=a_1*(2^6-1)/(2-1)`

`a_1=(94.5)/(63)=3/2`
0