Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS - Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Egy számtani sorozat ötödik tagja 21, hatodik tagja 33. Határozza meg a sorozat első elemét és differenciáját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_5=21`

`a_6=33`


`a_6=a_5+d`

`33=21+d`

`d=12`


`a_n=a_1+(n-1)*d`

`33=a_1+5*12`

`a_1=-27`
0