Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vonalu egyenletes mozgas

Főoldal » Középiskola » Fizika
326
Mekkora utat tesz meg és mekkora sebességet ér el a 2m/S² gyorsulassal induló gépkocsi 20s alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a=2` `m/s^2`

`t=20` `s`

`v_0=0`


`a=(v-v_0)/t`

`2=v/(20)`

`v=40` `m/s`


`s=(v_0+v)/2*t`

`s=40/2*20=400` `m`
1